Häckklipp med dubbelpump för 3-punkt

Häckklipp med arm för montering på traktorns trepunkt.

Delbetalning: 1412 kr/mån i 24 mån Exkl. moms
Läs mer
I lager
Art nr
35-HRT1602
35 690 kr

Med arm för montering på traktorns trepunkt eller för frontlastare med pallgafflar

• L x B x H: 44 x 130 x 254 cm
• Arbetsbredd 160 cm
• Räckvidd: höjd 550 cm, horisontellt 480 cm
• Oljetank 20 l
• Vikt 223 kg


Förutom att använda häckklippen till att klippa häckar, kan den även användas för att rensa vägrenar från sly och klippa bort utstickande grenar på träd, till exempel vid åkerkanter där grenar kan repa traktor och redskap.

Häckklippen levereras komplett med tank, dubbelpump och ventilpaket samt spakkit med Teleflex wire för att styra häckklippen inifrån hytten.

”Spakpaketet” som du lyfter in i hytten är litet och smidigt då ventilen sitter på häckklippen och regleras med hjälp av Teleflex wire som är kopplade till ventilpaketet från spakarna. 

Hydrauliken till häckklippen drivs med en dubbelpump som sätts på traktorns kraftuttag. Arbetsvarv är 540rpm. På så sätt krävs inga stora flöde från traktorn utan den passar för dig som har den lilla traktorn och har PTO. Vid användningen av den här häckklippen är det viktigt att man tänker på att anpassa körningen efter vikten på traktorn. Vi rekommenderar att du använder en traktor som väger ca 1500 kg för att kunna köra kranen i sina yttersta lägen.

Kran och arm, som klippaggregatet sitter på, når 5,5 meter upp i luften och 4,8 meter rakt horisontellt från traktorn.

Tack vare häckklippens smarta konstruktion och ergonomi kan den klippa på båda sidorna av traktorn. Använder du den på traktorns trepunkt har den fullt rörelsemönster på traktorns högra sida, men mer begränsad rörelse på traktorns vänstra sida. Häckklippen kan även klippa under marknivå vilket gör att den fungerar bra i diken och under ditt elstaket.

Arbetsbredden är 1600 mm och är konstruerad av specialgjorda knivar för bästa klippresultat då de även har styr/mothålls pinnar. Klipphuvudet är även utrustade med skydd i båda ändarna för att ge bra klippresultat och för att skydda knivbalken.

Tack vare klippens konstruktionen räcker det med en enkel traktor på 25-40 hk.

Teknisk data
Arbetsbredd 1600 mm
L x B x H 440 x 1300 x 2540 mm
Oljetank 20 l
Varvtal 540 U/min
Vikt 223 kg