Foderhäck med tak för får

Storbalsfoderhäck med justerbara fodergrindar, 22 platser.

Delbetalning: 395 kr/mån i 24 mån Exkl. moms
Läs mer
I lager
Art nr
34-SFTN
9 990 kr

Storbalsfoderhäck med justerbara fodergrindar för får

• 22 st foderplatser
• Anpassad till 120 cm ø rundbal
• Justerbara fotbågar som ger bra stabilitet
• Justerbara fodergrindar
• Justerbar takhöjd
• Uppsamlingstråg - minimerar spill

Serverat på silverfat

"För att fåren inte skulle känna sig stressade av kossorna vid matbordet beslutade vi tidigt att de skulle få en egen foderstation. Fåren vill gärna ha torrt och fint hö. De gillar inte hö som är surt av regn därför är ett tak över balen nästan ett måste och det har den här häcken.

Andra fördelar med en sådan här häck är att det blir ekonomiskt och hygieniskt, fåren äter inte nertrampat hö, eventuellt foderspill hamnar i ett uppsamlingstråg. Jag köpte vår foderhäck på Kellfri. De har fri frakt vilket är toppen för oss som annars bor långt bort från det mesta."

Fina vitsord från Ida som driver bloggen FruFura.

Rätt storlek spar tid

Denna foderhäck är speciellt anpassad för att rymma en 120 cm ø rundbal. Att sätta ner balen direkt i foderhäcken är ett effektivt sätt att spara tid vid utfodring. Eftersom 120 diameters balar räcker längre fyller du på mer sällan och frigör tid till annat; en långsiktigt populär investering.

Öppna den bakre gaveln och lyft in balen.

Sidogrindarna är justerbara för att kunna anpassas efter balens storlek samt minska avståndet till fodret allt eftersom djuren äter.

Minska foder spill

När du utfodrar dina får med grovfoder blir det en hel del spill, en välbeprövad metod att minimera foderspillet är att använda foderhäck.

Förbättra hälsan på dina får

Du höjer även hygienen vid foderplatsen eftersom det minskar risken att fåren får i sig delvis nertrampat foder. Hälsa är en långsiktig investering både ekonomiskt samt för att spara tid och energi.

Taket är justerbart i höjdled och du kan reglera vilken höjd du har på taket för att få bästa skydd.

Rätt storlek spar tid

Denna foderhäck är speciellt anpassad för att rymma en 120 cm ø rundbal. Att sätta ner balen direkt i foderhäcken är ett effektivt sätt att spara tid vid utfodring. Eftersom 120 diameters balar räcker längre fyller du på mer sällan och frigör tid till annat; en långsiktigt populär investering. Den här galvaniserade fårfoderhäcken har 22 st foderplatser.

Användning och anpassning

När du ska fylla på foderhäcken öppnar du den bakre gaveln och lyfter in balen. Sidogrindarna är justerbara för att kunna anpassas efter balens storlek samt minska avståndet till fodret allt eftersom djuren äter. Grindarna har ett uppsamlingstråg för att minimera foderspillet.

Taket är justerbart i höjdled och du kan reglera vilken höjd du har på taket för att få bästa skydd.

Fotbågarna gör att foderhäcken står stadigt samtidigt som dom är ställbara och ger möjlighet att justera utfodringshöjden.

Förflyttning görs med traktorns trepunkt utrustad med hålbom.

Det blir helt enkelt ekonomiskt att använda foderhäck!

Fotbågarna gör att foderhäcken står stadigt samtidigt som dom är ställbara och ger möjlighet att justera utfodringshöjden.

Förflyttning görs med traktorns trepunkt utrustad med hålbom.
Teknisk data
Foderplatser 22 St.
Gallrets bredd 165 mm an den Längsseiten, 180 mm an den kurzen Seiten
L x B x H 1700 x 1600 x 2100 mm
Vikt 200 kg
  1. Markarmering plastmatta
    Markarmering plastmatta
    30 kr