Vedklyvar

Har du tröttnat på att lägga massor av tid och kraft på vedhantering? Då ska du ta en titt på de vedklyvar som vi har i vårt stora sortiment. En gedigen vedklyv är riktigt billig i relation till vilken nytta den gör. Alternativet är ofta att klyva veden med en yxa och brukar vara ohållbart så fort volymerna blir lite större. Med en klyv är det också lätt att processa stora mängder virke vid ett och samma tillfälle.

Stort utbud av vedklyvar

Vi har rätt vedklyvar för dig oavsett om du vill ha en liten eldriven eller en traktordriven vedklyv. Gör ditt val av vedklyv utifrån hur stor klyvkraft och klyvlängd som du behöver. Eldar du i uppvärmningssyfte är det bra med rejäl klyvlängd. Det är framförallt grovleken på virket som avgör vilken klyvkraft som krävs.

Är det mest spisved du behöver klarar du dig naturligtvis med en mindre och billig vedklyv än om du värmer en fastighet med en vedpanna med plats för 1 m ved. Välj mellan två- och fyrklyvskniv beroende på hur många vedträn du vill få ut vid en klyvning. När det gäller vissa modeller kan du växla mellan båda varianterna och alltså få antingen två eller fyra vedträn per klyvning.

Även du som producerar ved till försäljning kan hitta ändamålsenliga vedklyvar till bra pris här hos oss på Kellfri. Våra vedklyvar kan du enkelt flytta. Det är en stor fördel när du behöver ta hand om virke i större format. Med en traktordriven vedklyv behöver du inte ens transportera hem virket för att kunna ta hand om det. Du klyver veden direkt i skogen efter att du kapat den. Smidigare än så kan knappt bli.

Noga utvalda kvalitetsprodukter

Kolla gärna in ett vedklyv test och jämför de modeller vi säljer med annat som finns på marknaden idag. Handlar du vedklyvar från Kellfri kan du vara helt trygg i att det handlar om kvalitetsprodukter med garanti som står sig väldigt bra i konkurrensen med andra vedklyvar. Du hittar också reservdelar till de vedklyvar vi säljer och det ger maskinerna extra lång livslängd.

Om du hugger din egen ved sparar du mycket tid genom att använda en bra vedklyv från oss på Kellfri. Det är också säkrare och mer skonsamt för kroppen än att klyva upp ved med yxa, hur duktig du än är på det. Man brukar skämtsamt säga att att en rejäl vedklyv klarar allt, utom att tända brasan!

Läs mer

4 Varor

Per sida
Fallande ordning
 1. Vedklyv, eldriven, 8 ton, 52 cm
  Vedklyv, eldriven, 8 ton, 52 cm
  6 690 kr

  Eldriven helhydraulisk vedklyv med max klyvlängd 52 cm.

 2. Vedklyv, eldriven, 7 ton, 70 cm
  Vedklyv, eldriven, 7 ton, 70 cm
  8 890 kr

  Eldriven helhydraulisk vedklyv med ställbar klyvlängd 40 - 70 cm.

 3. Vedklyv, traktordriven 7 ton, 70 cm
  Vedklyv, traktordriven 7 ton, 70 cm
  8 190 kr
  Traktordriven vedklyv med ställbar klyvlängd 30 - 70 cm.
 4. Vedklyv, traktordriven 7 ton, 110 cm
  Vedklyv, traktordriven 7 ton, 110 cm
  9 290 kr
  Traktordriven vedklyv med ställbar klyvlängd 30 - 110 cm

4 Varor

Per sida
Fallande ordning